top


Kezdőlap Hírdetmények Az OGD Derecske-Nyugat mezőfejlesztés érdekében előzetes vizsgálati eljárás indult
Az OGD Derecske-Nyugat mezőfejlesztés érdekében előzetes vizsgálati eljárás indult PDF Nyomtatás E-mail

H I R D E T M É N Y

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya (környezetvédelmi hatóság) értesíti az érintett ügyfeleket – a létesítmény hatásterületén lévő ingatlanok tulajdonosait, valamint az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett jogszerű használóit – valamint a nyilvánosságot, hogy az OGD Berettyóújfalu Koncessziós Kft. (1024 Budapest, Lövőház u. 39.; KÜJ: 103460431) által tervezett OGD Derecske-Nyugat mezőfejlesztés érdekében az Eco-Men Szolgáltató és Tanácsadó Bt. (4432 Nyíregyháza, Csobolyó u. 11.) mint meghatalmazott, 2017. december 8. napján előzetes vizsgálati eljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Főosztályhoz, így az előzetes vizsgálati eljárás HB-03/KTF/08418/2017. iktatószámon megindult.

 

 

A hatásterület határa: 55 m, érintett település: Konyár és Derecske

 

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 29. § (6) és (7) bekezdése alapján a környezetvédelmi hatóság a hatásterületen lévő ügyfeleket és az érdekelt társadalmi szervezeteket az eljárás megindításáról hirdetményi úton értesíti.

A tárgyi hatósági eljárás megindításáról az eljárásban érintett, a 187/2009. (IX. 10.) Korm. rendelet alapján működtetett adatbázisban szereplő társadalmi szervezeteket jelen hirdetmény elektronikus úton történő megküldésével értesítem.

A környezetvédelmi hatóság tájékoztatja az eljárás megindításáról értesített társadalmi szervezeteket, hogy amennyiben ügyfélként részt kívánnak venni az eljárásban, azt jelezzék a Főosztály felé. A társadalmi szervezet nyilatkozatot tehet, amennyiben a környezet védelméről szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (1) bekezdésén alapuló ügyféli jogállását a szervezet környezetvédelmi érdekek képviseletére vonatkozó célját rögzítő alapszabálya másolati példányának benyújtásával igazolja. Az ügyféli jogállás igazolásához kérem továbbá a szervezet nyilvántartásba vételéről szóló bírósági végzésnek a benyújtását is.

 

 

Tájékoztatom továbbá az érintetteket, hogy Konyár és Derecske Polgármesteri Hivatalában, továbbá a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán (4025 Debrecen, Hatvan u. 16., 403. szoba, ügyintéző: Dr. Kalászné Bélics Zsuzsanna, tel.: 52-511-000) ügyfélfogadási időben a kérelemhez mellékelt nyomtatott dokumentációt megtekinthetik. A döntéshozatalhoz szükséges további információkat, azok ismertté válását követően az érintett nyilvánosság számára a Főosztály hivatalában elérhetővé teszi.

 

Az elektronikus úton közzétett előzetes vizsgálati dokumentáció elérési helye:


http://tiktvf.zoldhatosag.hu/elektronikus_kozzetetel/2017/HB-03_KTF_08418_2017/HB-03_KTF_08418_2017_OGD_Derecske-Nyugat_mezofejlesztes_elozetes_vizsg.zip

 

 

 

Felhívom a nyilvánosság figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a Főosztály közleményének megjelenését követő huszonegy napon belül közvetlenül a Főosztályhoz észrevételt lehet tenni.

 

 

A Főosztály – jelentős környezeti hatás feltételezése esetén – a határozatában meghatározhatja a környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit. Ha nem feltételezhető jelentős környezeti hatás, akkor a Főosztály tájékoztatást ad arról, hogy a tevékenység milyen egyéb engedélyek birtokában kezdhető meg. Ha az előzetes vizsgálat során a tevékenység környezetvédelmi engedélyezését kizáró ok merül fel, ennek a tényét rögzíti és megállapítja, hogy az adott tevékenység kérelem szerinti megvalósítására engedély nem adható.

 

 

Debrecen, 2017. december 15.

 

Dr. Hajdu Sándor járási hivatalvezető

nevében és megbízásából

 

 

Dr. Szilágyi Zoltán

     osztályvezető

 

 

 

 

Belépés / Login
bottom
top

HBMKH - DJH - KTF

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal
Debreceni Járási Hivatala -
Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály

Székhely: 4025 Debrecen, Hatvan u. 16.
Postacím: 4001 Debrecen Pf.:27.
Telefon: 52/511-000
Fax: 52/511-040
E-mail:kornyezetvedelem.debrecen.jh@hajdu.gov.hu

Az ügyfélfogadás rendje:
hétfő:    8:30-12:00;
szerda:  8:30-12:00, 13:00-16:00;
péntek:  8:30-12:00;

Legfrissebb információk

Legolvasottabb tartalmak

Látogatói statisztika


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

mod_vvisit_counterMa1
mod_vvisit_counterTegnap146
mod_vvisit_counterA héten278
mod_vvisit_counterA hónapban2077
mod_vvisit_counterEddig554283

bottom